Werking van Brain Abdominal Acupunctuur

Werking van Brain Abdominal acupunctuur

Het unieke van Brain Abdominal acupunctuur is dat deze methode niet alleen inwerkt op merdiaanniveau, maar ook op celniveau. De hersenen zijn via de zenuwen met de organen in de buik verbonden. Teveel informatie of overweldigende emoties kunnen de hersenzenuwen overbelasten, waardoor blokkades ontstaan die het niveau van functioneren zowel fysiek als mentaal kunnen verstoren. Dit uit zich fysiek vaak in organen die minder optimaal functioneren, met vage klachten tot gevolg. Na het stellen van een diagnose en het doen van de Brain Abdominal test, wordt duidelijk waar de spanningsvelden in de buik zitten, welke hersenzenuwen geblokkeerd zijn en welk hersendeel energetisch is overbelast. Door prikkeling van de juiste gebieden in de buik, worden de receptoren van de betreffende zenuwcellen gestimuleerd tot de aanmaak van neurotransmitters. Dit zijn stoffen die via de receptoren van de zenuwcellen zorgen voor de communicatie tussen onder andere de organen en de hersenen. Bij veel chronische aandoeningen, maar ook door langdurig (verkeerd) medicijngebruik, wordt de aanmaak van neurotransmitters verhinderd. Door de aanmaak weer te optimaliseren vindt er op celniveau herstel plaats. Vervolgens wordt de nervus vagus gestimuleerd. De nervus vagus is de grootste zenuwbaan die contact met de hersenen staat. Door via de buik deze zenuwbaan te prikkelen wordt het contact met de hersenen hersteld. Zo vinden er processen plaats in de hersenen waardoor beide hersenhelften weer in balans komen met elkaar en met het lichaam.

De behandeling

Eerst wordt er een anamnese (medische voorgeschiedenis in de vorm van een vragenlijst) voor de klachten afgenomen om tot de kern van het probleem te komen. De tong- en polsdiagnose wordt toegepast. Dan wordt de Brain Abdominal test uitgevoerd. Dit is een combinatie van onderzoeken door het gebruik van verschillende instrumenten. De bloedcirculatie, het functioneren van de spieren en organen en de gevoeligheid van de meridianen wordt vastgesteld. Vervolgens wordt die neurologisch onderzoek naar de hersenactiviteit gekeken. Duidelijk wordt hoe het met de doorbloeding in de herenen is gesteld en welk hersendeel energetisch is overbelast. Na uitgebreid lichaamsonderzoek kan bepaald worden hoe de balans in de hersenhelften hersteld kan worden. Dan volgt de behandeling.

Eerst wordt het meridiaanstelsel in balans gebracht, daarna wordt de doorstroming van de bloedvaten in de hersenen geoptimaliseerd. Afhankelijk van de BA test worden verschillende receptorenniveaus (hersencellen, hartcellen, levercellen, zaad- of eicellen) gericht gestimuleerd. Door prikkeling van de receptoren worden neurotransmitters optimaal geproduceerd waardoor het celniveau optimaal in balans wordt gebracht. Tijdens dit proces wordt continue de pols gecontroleerd.

Resultaten

Veel patiënten ervaren al na enkele behandelingen opzienbarende resultaten. 95% van de patiënten ervaart enorme verbetering van chronische klachten als vermoeidheid, depressiviteit, darmklachten, hartaandoeningen, fibromyalgie, auto-immuunziekte, verslavingen en huidaandoeningen en kan het dagelijkse leven weer oppakken.

Ook versterkt het immuunsysteem, waardoor de weerstand verbetert.

Brain Abdominal acupunctuur heeft onder andere door het stimuleren van de aanmaak van neurotransmitters ook positieve effecten op:

  • De levenslust
  • Het zelfbewustzijn, zelfvertrouwen
  • De zelfcontrole
  • Het optimisme
  • Het geheugen (zowel korte- als lange termijn geheugen)
  • De sociale vaardigheden
  • De ratio (begrip en onderscheidingsvermogen)
  • Het aanpassingsvermogen (flexibeler omgaan met veranderingen en onverwachte gebeurtenissen)

Online uw afspraak inplannen

Liever telefonisch contact? Bel dan naar (075) 612 77 77